Kategórie: Očista tela Strukoviny
1,99 € s DPH
1,66 € bez DPH
ks
Pridajte do košíka tovar za minimálne 25 € a dopravu máte zadarmo.

Popis produktu

Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu, alebo ako základ pomazánok či polievok.

Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskom variante.

Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule obyčajnej.


Zloženie: cícer ( hrach rímsky). Môže obsahovať stopy lepku.

Skladovanie:  Skladujte pri teplote do 25°C.

Krajina pôvodu: Španielsko

Hmotnosť: 500g    



Výživové hodnoty na porciu 100 gramov
Energetická hodnota 1335 kJ / 320 kcal
Celkový obsah tuku 5,4 g
Nasýtené mastné kyseliny 1 g
Sacharidy 49,6 g
Cukry 11 g
Bielkoviny 21,3 g
Soľ 0,1 g
Napísať hodnotenie: